Airfryer’da mantar dolması açıklaması, nasıl yapılır?
Airfryer’daki mantar dolması, akşam yemeğinize lezzet katacak kolay ama farklı bir mezedir. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor ve 20 dakikadan kısa sürede hazırlanabiliyor.
Airfryer’da mantar dolması klasik kaşar mantarlarından farklı olarak krem peynir, galeta unu ve baharatlı dolmalarla hazırlanıyor. Yapımı kolay ama tadı damakta kalan bir tanımdır. Dolgu malzemesini kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.
AIRFRYER MANTAR DOLMASI FIRINDA YAPILABİLİR Mİ?
Dilerseniz Airfryer’daki fırında kolaylıkla mantar dolması yapabilirsiniz. Tarifi hazırlarken fırını 205 dereceye ayarlayın ve aşağıdaki tarif adımlarını aynen uygulayın. Doldurulmuş mantarları fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
AIRFRYER’DE MANTAR DOLMASI TARİFİ
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 8 DAKİKA
Airfryer’da Mantar Dolmasını Tanımlamak İçin Malzemeler;
- 1 paket kültür mantarı
- 115 gram krem peynir, oda sıcaklığında
- ¼ bardak ekmek kırıntısı
- ¼ su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
- ½ çay kaşığı sarımsak tozu
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
Airfryer’da Mantar Dolması Nasıl Tanımlanır?
Aşama 1
Airfryer’da mantar dolması hazırlamak için öncelikle airfryer’ı 176 dereceye kadar önceden ısıtın. Mantarları hafif nemli bir kağıt havluyla temizleyip saplarını çıkarın.
Adım 2
Karıştırma kabına krem peynir, galeta unu, kaşar peyniri, maydanoz, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeler homojen bir karışım olana kadar karıştırın.
Aşama 3
Krem peynir karışımını mantarların içine doldurun ve airfryer’a tek kat halinde yerleştirin. Yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Airfryer’dan çıkardıktan sonra sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!